Ana içeriğe atla

Diğer Türler ile DNA Uyumluluğumuz ve Evrim

Evrimsever arkadaş burada tüm canlılar ile DNA yapımızın hemen hemen aynı olduğunu ve bu yüzden muz, fare ve diğer canlılar ile akraba olduğumuzu iddaa ediyor.

DNA nedir diyerek başlayalım.

Deoksiribonükleyik asit yani kısaca DNA tüm organizmaların canlılık işlemleri için gerekli genetik talimatları taşıyan nükleik bir asittir.
DNA sarmal 2 adet zincirden ve 4 adet bazdan oluşur.
1 - Adenine
2- Thymine
3 - Guamine
4 - Cytosine


Bilgisayar kodlamasında 0 ve 1 'lerin yan yana diziliminden programların, oyunlarin ve bilgisayar ve cep telefonlarında kullandığımiz tüm yazılımların kodlari oluşur. Bu sadece 0 ve 1 lerin yan yana mantıklı bir şekilde dizilmesi ile birlikte gerçekleşir.

Ayni mantik insan geni kodlamasinda da geçerlidir. Yani belirli bir mantik çercevesinde adenine, thymine, guamine ve cytosin'nin yan yana dizilmeleri ile birlikte tüm organizmaların nasıl sekilleneceği, kalıtsal hastalikları, göz rengi vs gibi özellikler yer alır.

Yine bilgisayardan örnek vereyim.

1 bayt boyutunda olan ve alfabede ( A ) harfini oluşturan kod : 01000001

1 bayt boyutunda olan ve alfabede ( B ) ha4fini oluşturan kod : 01000010

Dışarıdan bakildığında 2 farklı harfi oluşturmak için 1 bayt boyutunda fakat farklı dizilime sahip 2 kod dörmekteyiz. Mantık olarak dışarıdan bakıldığında boyutları, sayıları, karekter sayıları gibi özellikler aynı fakat bu kodların kullanımı ile karşımiza çıkan çıktıda fark var. Biri A harfini oluşturuyor diğeri B harfini oluşturuyor.

Biz bu durumda A ve B harfine bunlar birer akraba diyemeyiz. Bunun nedeni ikiside aynı kodu kullanmış fakat karşımıza çıkan çıktının farkli olmasıdır.

Canlılık geninin kodlanmasında kullanılan bu 4 baz yan yana dizilerek neredeyse tüm güneş sisteminin bir ucundan diğer ucuna kadar uzanabilir. Bu tamami ile DNA içinde bulunan bazların dizilimleri ile ilgilidir yani zincirin içinde bulunan bilgiler ile alakalı.

En ufak yapı taşı olan hücreler ne kadar ve ne düzende bölüneceğini, bölunmeleri esnasinds oluşan yapiya ne tur bir sekil vereceğini yada nasil bir renk olusturacağı gibi gibi bilgileri DNA'dan almaktadır.

Yani hücreler bölünerek bir muz oluşturacaksa, DNA içinde bulunan sarmal kodları kullanarak ne kadar sürede ne kadsr bölüneceğini, bölünmeleri esnasinda olusan canliya nasil sekil vereceğini bu kodlari kullanarak sağlar.

Hücreler bölünerek bir fare olusturacaksa, DNA içinde bulunan kodlari kulkanarak organlarının boyutunu, iç organlarinı, dersinin nasıl olacağını ve yüz şekli gibi şeyler bu kodları kullanarak oluştururlar.

Hücreler yine bölünerek bir insan oluşturacaklarsa DNA zincirinin içinde bulunan kodlari kullanarak insanlarin kol ve bacakalarini, yuz sekillerini, iç organlarinı hatta cinsiyetini oluşturur.

1 meyvenin DNA yapısı insanlar tarafından değiştirilmediği sürece çekirdeklerinde aynı DNA yapısini barındırmaktadır.

Bir ağaç sürekli aynı meyveyi ömrü boyunca DNA zincirinde bulunan kodlar yardimi ile üretmektedir.


Bu sebeplerden dolayıdirki DNA zinciri üzerinden gidilerek tüm canlılar akrabadır denilemez çünkü hiç bir zaman DNA evrimleşerek farklı bir yapiya bürunmez ve bürünemez çünkü içindeki kodlar belli.

Muz DNA sı evrimlesekrek fare, fare DNA sı evrimleşerek maymun, Maymun DNA sı evrimleserek insan oluşturamaz. Bunun olabilmesi için DNA içinde bulunan kodlarin yeniden yazilmasi gerekir..

Hücreler kendi başlarina hareket edip canlı bir varlık olusturamaz. Bu hücrelere yol gösteren bir yapınin olmasi gerekir. Bu yapınin adı DNA dır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnstagram Kolay Takipçi Satın Al

İnstagram Takipçi Satın Al Sosyal medyanın gücü, büyük ve küçük tüm işletmeler tarafından fark edildi. Bu sebeple, tüm işletmeler, sosyal medyada yer almayı önemsiyorlar. İnstagram, son dönemin en popüler platformları arasında yer alıyor. Online satış yapmak isteyen hesaplar ve fenomenler ön plana çıkmak adına takipçi satın alıyorlar. TR Medya, güvenilir instagram takipçi satın al hizmetiyle fark yaratıyor. Müşteriler, takipçi satın alarak kısa sürede dikkat çekmeyi başarıyorlar. İnstagram Güvenilir Takipçi Hizmeti Online platformlardaki tüm hizmetler için en önemli kriter, güvenliktir. Firma, güvenlik beklentisine tam manasıyla yanıt vermeyi başarıyor. Hesabını büyütmeyi amaçlayanlar, bu sebeple, firmadan hizmet almayı tercih ediyorlar. Kurumsal hesaplar ve fenomenler dahil birçok hesap firmadan takipçi satın alarak, zirvede kalmayı başarıyorlar. İnstagram Takipçi Paketleri Firma, müşteri memnuniyetini önemsiyor ve bu nedenle hizmet kalitesini sürekli olarak

Takipçi Satın Alma TRMedya Sunar

Takipçi paketleri birbirinden farkı sosyal platformlar üzerine en iyi şekilde satın alınabiliyor. Tr Medya sitesi üzerinde hemen her türde platforma özgü olarak takipçiler sipariş verilebiliyor. Instagram takipçi paketleri, Tiktok takipçi paketleri, Twitter ve Youtube takipçi paketlerine bu site bünyesinde yer veriliyor. İsteyen her kullanıcı kendisine göre paketleri bu siteden direkt satın alabiliyor. Tamamen Otomatik Sistem ile Siparişleriniz 7 Gün 24 Saat Hızlı ve Sorunsuz Bir Şekilde Tamamlanmaktadır. instagram takipçi satın al ve daha fazlası. instagram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al tiktok takipçi satın al