Ana içeriğe atla

Skolyoz Hastalığı ve Evrimsevver'in Paylaşımı


Evrimsever adlı twitter kullanıcısı skolyoz hastalığının nedenini, sonradan iki ayaklı olduğumuz için omurgamıza aşırı yük binmesi olarak tanımlamış.

Öncelikle skolyoz hastalığının ne olduğunu ve nedenlerini araştıralım.

Skolyoz adı verilen omurga eğriliği çoğunlukla çocukluk döneminde başlayan ve omurganın sağa yada sola eğrilmesiyle yada kendi etrafında dönmesiyle oluşan bir hastalıktır.
4 çesit skolyoz bulunmaktadır.
  1. Nöromusküler Skolyoz
  2. Konjenital Skolyoz
  3. Travmatik Skolyoz
  4. İdiopatik Skolyoz
Nöromusküler, konjenital ve travmatik skolyozlar sinir ve kas hastalığına, anne karnında ve travma ile gerçekleşen skolyoz çesitleridir. Tıp ve bilim bu tür skolyoz rahatsızlıklarının altında yadan nedenleri bir bir açıklamış ve her tür için ayrı ayrı katagoriler oluşturmuş. Bu türlerin hiç birinde de omurilikte oluşan aşırı yük sebep olarak gösterilmemiştir.

Şu durumda en sık rastlanan ve adından da anlaşılacağı gibi idiopatik yani nedeni tam olarak bilinemeyen bir çesit skolyoz hastalığı tartışmaya açik bir konu olduğundan bu hastalığa idiopatik çeşidinden yaklaşacağız.

Not : idiopatik terim yunanca bir kelimedir ve farklı, ayrı, özgü anlamını taşımaktadır.

Bilimsel bulgular ile idiopatik skolyoz rahatsızlığının nedenlerini sıralayalım.
Nedeni bilinmeyen denildiğinde tıpbın bir sebep bulamadığı anlamını taşımayan bu skolyoz çeşidi birçok nedene dayanabileceği için bu adı almıştır. Yani tek bir nedenden kaynaklanmadığı için idiopatik terimi kullanılmıştır. hastalar üzerinde yapılan araştırmalarda skolyoza neden olabilecek sebepler tıp doktorları tarafından listelenmiştir. 
Skolyoz nedenlerini sıralayalım;

  Doğumsal omurga kemik yapısı bozuklukları kaynaklı konjenital skolyoz 

 Erken çocukluk çağında başlayan infantil ve juvenil skolyoz 

Nöromüsküler nedenlere bağlı, müsküler distrofi vb. kas hastalıkları kaynaklı skolyoz 

 Marfan Sendromu, Ehler Danlos Sendromu gibi bağ dokusu hastalıklarına bağlı skolyoz 

 Polio, inflamatuar hastalıklar ve travmalara bağlı skolyoz Bacak eşitsizliği ve kalça, diz eklemi sorunlarına bağlı oluşan skolyoz

Ayrıca saptanan verilere göre skolyoz hastalığı genellikle çocuklarda gözüküyor ve ergenlik çağına gelince belirginleşiyor. Yetişkinlerde de gözüküyor fakat bu oran yetişkinlerde %20'ye kadar ďüşüyor.

Skolyoz hastalığının nedeni bu arkadaşın belirttiği gibi omuriliğe aşırı yük binmesinden kaynaklanıyor olsaydı, yetişkinlerde ve yaşlılarda bu hastalığın görülme olasılığı , omuriliğe her geçen yıl daha fazla yük bineceğinden daha fazla olmaz mıydı ?

--------------------------------------------
--------------------------------------------

Bazı evrim teorilerine göre insan nesli, maymun neslinin evrimleşip gelişerek maymundan geldiği olasılığını ortaya atmaktadır.
Peki siz 4 ayaklı bir maymun gördünüz mü ?

Maymunların 2 Ayağı Vardır,Lakin Maymunlar Ayakta Duramaz Yani Dikey Duramaz Yatay Durabilirler Onun İçin 4 Ayaklı Gözükürler.Halbuki Maymun Lar 2 Ayaklıdır.

-------------------------------
---------------------------------

El ve Ayaklardaki kemik yapısı



El ve ayak kemiklerini incelediğimizde kol ve parmak kemikleri arasında bulunan kemiklerde büyük ölçüde farklılık olduğunu görebiliriz. Özellikle kalkaneus apofizi adı verilen ve ayaktaki topuk kısminı oluşturan kemiklere el bileğinde hiçbir şekilde rastlamıyoruz.

İnsan vücudundaki tüm organ, kemik ve sinir sistemlerinin oluşmasi için en temel özellik hücrelerin bölünmesidir. Tüm bu yapılar en başta tek bir hücrenin 2ye daha sonra 4e ve katlarına bölünmesi ile oluşmuştur. Bu bölünme DNA yapımızdaki 4 adet bazın sıralama ve dizilimindeki oluşan kodlama sayesinde oluşmaktadır ve insan şekli bu kodlamada yer alan bilgiler sayesinde ortaya çıkmaktadır.

Eğer insan 4 ayakli olsaydı hemen hemen hiç değişmeyen DNA mızda bu durum hala yer alırdı ve kalıtsal özellikleri, aileden gelen hastalıklari bile üzerinde taşıyan insan için bu durum engelenemezdi ve hala etrafımızda ve çevremizde 4 ayaklı insanlar görme olasılıģımız olurdu.

İnsanların 4 ayaklı olduğunu ortaya atmak için tıbbi bilimde hiçbir neden bulunmamaktadır. Arkadaşın övdüğü bilimi kullanarak bu durumun yanlış olduğunu belirtmek imkansız değildir. Bu durum için sadece kemik yapısına değil, kas yapisinı, sinir sisteminj ve denge sisteminide araştırmak gerekmektedir ve tıbbi bir araştırmaya girmeden sadece düşünerek bile buna inanmak imkansızdır.

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnstagram Kolay Takipçi Satın Al

İnstagram Takipçi Satın Al Sosyal medyanın gücü, büyük ve küçük tüm işletmeler tarafından fark edildi. Bu sebeple, tüm işletmeler, sosyal medyada yer almayı önemsiyorlar. İnstagram, son dönemin en popüler platformları arasında yer alıyor. Online satış yapmak isteyen hesaplar ve fenomenler ön plana çıkmak adına takipçi satın alıyorlar. TR Medya, güvenilir instagram takipçi satın al hizmetiyle fark yaratıyor. Müşteriler, takipçi satın alarak kısa sürede dikkat çekmeyi başarıyorlar. İnstagram Güvenilir Takipçi Hizmeti Online platformlardaki tüm hizmetler için en önemli kriter, güvenliktir. Firma, güvenlik beklentisine tam manasıyla yanıt vermeyi başarıyor. Hesabını büyütmeyi amaçlayanlar, bu sebeple, firmadan hizmet almayı tercih ediyorlar. Kurumsal hesaplar ve fenomenler dahil birçok hesap firmadan takipçi satın alarak, zirvede kalmayı başarıyorlar. İnstagram Takipçi Paketleri Firma, müşteri memnuniyetini önemsiyor ve bu nedenle hizmet kalitesini sürekli olarak

Takipçi Satın Alma TRMedya Sunar

Takipçi paketleri birbirinden farkı sosyal platformlar üzerine en iyi şekilde satın alınabiliyor. Tr Medya sitesi üzerinde hemen her türde platforma özgü olarak takipçiler sipariş verilebiliyor. Instagram takipçi paketleri, Tiktok takipçi paketleri, Twitter ve Youtube takipçi paketlerine bu site bünyesinde yer veriliyor. İsteyen her kullanıcı kendisine göre paketleri bu siteden direkt satın alabiliyor. Tamamen Otomatik Sistem ile Siparişleriniz 7 Gün 24 Saat Hızlı ve Sorunsuz Bir Şekilde Tamamlanmaktadır. instagram takipçi satın al ve daha fazlası. instagram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al tiktok takipçi satın al