Evrimsever adlı twitter kullanıcısı skolyoz hastalığının nedenini, sonradan iki ayaklı olduğumuz için omurgamıza aşırı yük binmesi olarak tanımlamış.
Öncelikle skolyoz hastalığının ne olduğunu ve nedenlerini araştıralım.
Skolyoz adı verilen omurga eğriliği çoğunlukla çocukluk döneminde başlayan ve omurganın sağa yada sola eğrilmesiyle yada kendi etrafında dönmesiyle oluşan bir hastalıktır.
4 çesit skolyoz bulunmaktadır.
- Nöromusküler Skolyoz
- Konjenital Skolyoz
- Travmatik Skolyoz
- İdiopatik Skolyoz
Nöromusküler, konjenital ve travmatik skolyozlar sinir ve kas hastalığına, anne karnında ve travma ile gerçekleşen skolyoz çesitleridir. Tıp ve bilim bu tür skolyoz rahatsızlıklarının altında yadan nedenleri bir bir açıklamış ve her tür için ayrı ayrı katagoriler oluşturmuş. Bu türlerin hiç birinde de omurilikte oluşan aşırı yük sebep olarak gösterilmemiştir.
Şu durumda en sık rastlanan ve adından da anlaşılacağı gibi idiopatik yani nedeni tam olarak bilinemeyen bir çesit skolyoz hastalığı tartışmaya açik bir konu olduğundan bu hastalığa idiopatik çeşidinden yaklaşacağız.
Not : idiopatik terim yunanca bir kelimedir ve farklı, ayrı, özgü anlamını taşımaktadır.
Bilimsel bulgular ile idiopatik skolyoz rahatsızlığının nedenlerini sıralayalım.
Nedeni bilinmeyen denildiğinde tıpbın bir sebep bulamadığı anlamını taşımayan bu skolyoz çeşidi birçok nedene dayanabileceği için bu adı almıştır. Yani tek bir nedenden kaynaklanmadığı için idiopatik terimi kullanılmıştır. hastalar üzerinde yapılan araştırmalarda skolyoza neden olabilecek sebepler tıp doktorları tarafından listelenmiştir.
Skolyoz nedenlerini sıralayalım;
Doğumsal omurga kemik yapısı bozuklukları kaynaklı konjenital skolyoz
Erken çocukluk çağında başlayan infantil ve juvenil skolyoz
Nöromüsküler nedenlere bağlı, müsküler distrofi vb. kas hastalıkları kaynaklı skolyoz
Marfan Sendromu, Ehler Danlos Sendromu gibi bağ dokusu hastalıklarına bağlı skolyoz
Polio, inflamatuar hastalıklar ve travmalara bağlı skolyoz
Bacak eşitsizliği ve kalça, diz eklemi sorunlarına bağlı oluşan skolyoz
Ayrıca saptanan verilere göre skolyoz hastalığı genellikle çocuklarda gözüküyor ve ergenlik çağına gelince belirginleşiyor. Yetişkinlerde de gözüküyor fakat bu oran yetişkinlerde %20'ye kadar ďüşüyor.
Skolyoz hastalığının nedeni bu arkadaşın belirttiği gibi omuriliğe aşırı yük binmesinden kaynaklanıyor olsaydı, yetişkinlerde ve yaşlılarda bu hastalığın görülme olasılığı , omuriliğe her geçen yıl daha fazla yük bineceğinden daha fazla olmaz mıydı ?
--------------------------------------------
--------------------------------------------
Bazı evrim teorilerine göre insan nesli, maymun neslinin evrimleşip gelişerek maymundan geldiği olasılığını ortaya atmaktadır.
Peki siz 4 ayaklı bir maymun gördünüz mü ?
Maymunların 2 Ayağı Vardır,Lakin Maymunlar Ayakta Duramaz Yani Dikey
Duramaz Yatay Durabilirler Onun İçin 4 Ayaklı Gözükürler.Halbuki Maymun
Lar 2 Ayaklıdır.
-------------------------------
---------------------------------
El ve Ayaklardaki kemik yapısı
El ve ayak kemiklerini incelediğimizde kol ve parmak kemikleri arasında bulunan kemiklerde büyük ölçüde farklılık olduğunu görebiliriz. Özellikle kalkaneus apofizi adı verilen ve ayaktaki topuk kısminı oluşturan kemiklere el bileğinde hiçbir şekilde rastlamıyoruz.
İnsan vücudundaki tüm organ, kemik ve sinir sistemlerinin oluşmasi için en temel özellik hücrelerin bölünmesidir. Tüm bu yapılar en başta tek bir hücrenin 2ye daha sonra 4e ve katlarına bölünmesi ile oluşmuştur. Bu bölünme DNA yapımızdaki 4 adet bazın sıralama ve dizilimindeki oluşan kodlama sayesinde oluşmaktadır ve insan şekli bu kodlamada yer alan bilgiler sayesinde ortaya çıkmaktadır.
Eğer insan 4 ayakli olsaydı hemen hemen hiç değişmeyen DNA mızda bu durum hala yer alırdı ve kalıtsal özellikleri, aileden gelen hastalıklari bile üzerinde taşıyan insan için bu durum engelenemezdi ve hala etrafımızda ve çevremizde 4 ayaklı insanlar görme olasılıģımız olurdu.
İnsanların 4 ayaklı olduğunu ortaya atmak için tıbbi bilimde hiçbir neden bulunmamaktadır. Arkadaşın övdüğü bilimi kullanarak bu durumun yanlış olduğunu belirtmek imkansız değildir. Bu durum için sadece kemik yapısına değil, kas yapisinı, sinir sisteminj ve denge sisteminide araştırmak gerekmektedir ve tıbbi bir araştırmaya girmeden sadece düşünerek bile buna inanmak imkansızdır.
Yorumlar
Yorum Gönder